FAST FRAKT 59,- ✓ GRATIS BYTTE ✓ FRI FRAKT OVER 999,- ✓ GRATIS HJEMKJØRING PÅ ORDRE OVER 999,- ✓

Personvern & Cookies

Ditt personvern er viktig for oss i Kleins , og i tråd med gjeldende lover og forskrifter (GDPR) tar vi vare på din personlige integritet. Dette innebærer åpenhet om hva vi gjør med personopplysningene dine, at vi ikke selger opplysningene dine videre og at vi følger de gjeldende reglene rundt beskyttelse av personlige data.

- Hvem er ansvarlig for personopplysninger hos Kleins?
Kleins AS, org.nr: 915525474, Dronningens gt. 38, 7011 Trondheim, Norge, ( gdpr@kleins.no, 484 000 69) er ansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger hos Kleins AS.

- Hvilke personopplysninger samles inn og hvorfor?
Kleins AS bruker SSL-kryptering (Secure Socket Layer) slik at all trafikk mellom din nettleser og vår server er kryptert. Dine personopplysninger kan derfor ikke plukkes opp på veien til oss. Nettsteder beskyttet av SSL begynner med https og ikke http.

Når du legger inn en ordre i vår nettbutikk, samler vi inn relevant data om deg for å trygt kunne sende produktene du har bestilt til riktig leveringsadresse, sende deg informasjon om pakken/sporing på e-post og SMS samt kunne kontakte deg ved behov iht din ordre. Dataene brukes også til fakturerings- og betalingsformål. Av sikkerhetsmessige årsaker lagrer vi historikk fra den IP-adressen som er benyttet ved innlegging av ordre - informasjon om ordren lagres sikkert i vår CMS-plattform samt i vårt ERP-system (Visma).

Ved gjennomført bestilling vil din kontaktinformasjon (navn, leveringsadresse, telefonnummer og e-post videreformidlet til den butikken som behandler ordren din for raskest mulig service- og behandlingstid. Du mottar en ordrebekreftelse via e-post når en bestilling er gjort på kleins.no.
Skulle du fylle ut feil informasjon, kan vi rette dette om du kontakter oss direkte, gjerne på e-post.

Personopplysninger vi lagrer/behandler er:
- Navn
- Fakturaadresse
- Leveringasadresse
- E-postadresse
- Telefonnummer
- Passord (krypteres i våre servere)
- Om du ønsker å melde deg på vårt nyhetsbrev
- Kjøpshistorikk
- Produktvalg
- IP-adresse
- Din kommunikasjon med oss

Hvor lenge oppbevares dine personopplysninger?
«Bokføringsloven skiller mellom primærdokumentasjon og sekundærdokumentasjon. Primærdokumentasjon benyttes som grunnlag for selve bokføringen. Sekundærdokumentasjon er gjerne dokumentasjon for viktige opplysninger som ikke direkte fører til noen transaksjoner i regnskapet. Eksempel på sekundærdokumentasjon kan være en salgsavtale, en ordreseddel eller andre avtaler av betydning for virksomheten. […] Primærdokumentasjon skal som hovedregel oppbevares i 5 år. Krav til oppbevaring av sekundærdokumentasjon er 3,5 år.»

Hvis vi mottar en forespørsel fra administrative eller straffeforfølgende myndigheter, vil vi overføre disse personlige dataene, dersom dette kreves av lov eller hvis det kreves for å beskytte våre legitime interesser. 

WP-Hosting AS er kleins.no sin databehandler, og vår leverandør for utvikling og vedlikehold av nettstedet. Databehandler for vårt ERP-system (Visma) er Dekon AS. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsiden lagres på egne servere som driftes av leverandøren.

Når du registrerer deg som kunde hos oss gir du Kleins AS samtykke til behandling av persondata til de formål som står nevnt over. Det er frivillig å oppgi personopplysninger, men om du ikke gir fra deg disse kan du heller ikke benytte tjenestene til Kleins sin nettbutikk. Du har retten til innsyn i hvilke opplysninger vi har lagret/registrert om deg, og dersom du har rettelser eller ønsker å få disse slettet, kan du kontakte vår kundeservice så hjelper vi deg med det.

- Rett til tilgang: Du har rett til å få en bekreftelse på om vi behandler personopplysninger om deg. Du har også rett til å få en kopi av alle personopplysningene dine.

- Rett til rettelse: Du har rett til å få rettet opp i feilaktige eller ufullstendige opplysninger om deg selv.

- Rett til sletting/begrensing: I enkelte tilfeller har du rett til å få personopplysningene dine slettet, eksempelvis dersom det mangler lovlig grunnlag til behandlingen eller at Kleins AS ikke lenger trenger disse opplysningene om deg.

- Rett til innvending: Du har rett til å innvende deg mot at Kleins AS behandler dine personopplysninger til direkte markedsføring.

- Rett til dataportabilitet: Du har rett til å få ut dine personopplysninger i et strukturert og maskinlesbart format som gjør det enkelt for deg å flytte personopplysningene dine. Dette omfatter kun de opplysninger du selv har gitt oss, til forskjell fra retten til tilgang.

Personopplysningene kan utleveres til eksterne selskaper som utfører levering til våre kunder - vi bruker Bring/Posten for utsending av ordre fra nettbutikken. I disse tilfeller vil informasjon som kontaktperson, leveringsadresse, mobilnummer og e-postadresse lagres i Bring sin portal.

Klarna Checkout
Ved fakturabetaling for privatkunder vil vår betalingsleverandør Klarna Checkout også innhente ditt personnummer for å kunne gjennomføre en kredittsjekk. Personnummeret vil ikke blir lagret hos Kleins AS. Betalings- og kartopplysninger brukes utelukkende for å utføre en betaling i vår nettbutikk, via Klarna Checkout.

Les mer om hvordan Klarna håndterer personopplysninger her

Google Analytics
Kleins AS benytter seg av det nettbaserte analyseverktøyet Google Analytics, levert av Google, Inc. Google Analytics bruker såkalte cookies for å hjelpe nettsiden med å analysere brukeradferden på siden. Formålet med dette er å utarbeide en statistikk som kan brukes til å forbedre nettsiden. Eksempler på hva vi får ut av en slik statistikk er hvor mange som besøker ulike sider i nettbutikken, hvor lenge det gjennomsnittlige besøket varer, hvilke nettlesere/medium som brukes og hvor brukerne av nettbutikken kommer fra. Som regel vil al informasjon som denne cookien genererer når det gjelder din bruk av vårt nettsted bli overført og lagret på Google sine servere i USA. IP-adressen som overføres fra din nettleser innenfor Google Analytics vil ikke bli knyttet til andre data som Google sitter inne med. Google Analytcis er konfigurert til å overføre IP-adressene dine anonymt til Google før de setter sammen statistiske rapporter om din bruk av våre nettsider.

Vi bruker i tillegg Google Analytcis sine remarketing-funksjoner til å kjøre reklamekampanjer (inkludert Google AdWords og Google Shopping) rettet mot brukerne av vårt nettsted. Basert på deres tidligere besøk på våre nettsider (og de interessene det gis uttrykk for under tidligere økter) vil brukerne få levert relevant og målrettet reklame på andre internett-baserte kanaler innenfor Google Display Network. Dette gjelder også remarketing annonser via Facebook Business Manager, som også inkluderer Instagram-annonser. Remarketing-annonser opprettes med utgangspunkt i påmeldte til vårt nyhetsbrev, med samtykke.

Cookies
Kleins.no bruker cookies på nettsiden. Cookies, eller informasjonskapsler, er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned/bruker en nettside. Du kan administrere dine innstillinger for cookies i nettleseren. Her ser du hvordan det kan gjøres:

Nyhetsbrev:
Vi sender ut nyhetsbrev 1 - 2 ganger per måned. For at vi skal kunne sende deg e-poster med relevant innhold, unike tilbud og informasjon må du registrere en e-postadresse hos oss. Denne deles ikke med andre, og slettes når du sier opp abonnementet, eller dersom vi får tilbakemelding om inaktiv adresse. Behandlingsgrunnlaget for markedsføring via e-post er ditt samtykke, og du kan også velge hvilke kanaler du ønskes å nås i fra oss her. Du kan når som helst velge å melde deg av nyhetsbrevet ved å klikke på «unsubscribe»-linken nederst i siste mottatt nyhetsbrev. Du kan også kontakte oss ved behov for assistanse til dette. Vi bruker tjenesten Mailchimp for utsending av våre nyhetsbrev.

Kontakt oss:
Om du ønsker å endre eller få tilgang til de personopplysningene Kleins AS behandler om deg, eller har spørsmål til hvordan vi behandler disse opplysningene, kan du kontakte Kleins sin kundeservice på nettbutikk@kleins.no

Dersom du mener at vår behandling av personlige opplysninger bryter med med disse reglene eller personvernlovgivningen, herunder personopplysningsloven eller personvernforordningen (GDPR) kan du sende inn en klage til Datatilsynet. Se mer informasjon om hvordan du gjør dette på https://www.datatilsynet.no/

Endringer
Kleins AS forbeholder seg retten til å kunne gjøre endringer i sin personvernpolicy bl.a som følge av endringer på nettsidene eller tjenestene som benyttes, for å rette eventuelle feil eller for å kunne etterleve nye lover, juridiske eller tekniske krav. Oppdatert informasjon vil alltid ligge tilgjengelig på Kleins AS sine nettsider.